Doughty expertise enlisted in Edinburgh
Tuesday, 23 July 2019
edinburgh-2The new media studio at Edinburgh University's Argyle House
UK - Audio Light Systems called upon the expertise of Doughty Engineering to help deliver a new media studio at Edinburgh University's Argyle House.
The University which has a fast-developing programme of Distance Learning at Scale, had an existing media studio but was struggling to fully support the programme of media production required. Audio Light Systems was brought on board to assist with the creation of a new TV studio and gallery on floor D of Argyle house as Neil McLucas, Audio Light Systems' senior technician explains:
"The TV studio already had a space prepared with new wiring and decoration. Our task was to develop the gallery, housed in an existing acoustic sound booth adjacent to the studio. The specification was for the supply and installation of sound, video, studio lighting curtain and tracks and so we got in touch with Doughty Engineering to supply us with the bits of kit that we needed."
Dan Phillips, project sales co-ordinator at Doughty comments: "It's always a pleasure working with Audio Light Systems - we've done many studio installations with them. For this project, we supplied track for the perimeter curtains and cyclorama, some facility panels, pantographs and a lighting rail system. Neil needed a selection of off-the-shelf kit from our range that would be functional and reliable. The majority was mounted on the ceiling, with the exception of the facility panels."
Thanks to a very detailed tender document, the installation was extremely efficient. However, timescales were tight and the lead time for the required facility panels looked set to exceed the completion date. "Dan was a life-saver, managing to manufacture our facility panels onto a standard panel and back box to reduce lead time so that we could deliver this project within the time scale given. We only had a small window to get the fit-out complete - as a place of education, we were limited to working within the holidays," adds McLucas.
He concludes: "The studio and gallery is a heavily used room and the university is delighted with the finished result. As always, the excellent customer service we receive from Doughty means that we completed a job to the highest quality and to deadline."
(Jim Evans)

Latest Issue. . .

Tweets from our Friends